Sažetak
Veći dio života provodi u letu i hrani se kukcima; popis Brača bilježi je među ljetnim pticama.
Vrsta je navedena u monografiji Antuna Cvitanića o ornitofauni Brača iz 1984. Taj povijesni izvor potvrđuje zabilježenost do vremena istraživanja, ali ne i današnju brojnost ili stalnu prisutnost. Veći dio života provodi u letu i hrani se kukcima; popis Brača bilježi je među ljetnim pticama.


